Вапај Украјине

7 маја 2014

Окружившие Славянск украинские силовики не дают возможности мирным жителям покинуть город

Окружившие Славянск украинские силовики не дают возможности мирным жителям покинуть город, обстреливая их машины и иной транспорт.

„Город окружен, при этом мирных жителей не выпускают. Недавно его пыталась на личной автомашине покинуть семья с малолетним ребенком, однако по ней был открыт огонь на поражение, в результате чего погибли как минимум два человека“, – сообщил представитель ополченцев.
По его словам, на блокпостах вокруг города появились „неустановленные пока люди в черной форме“. „Мы можем предположить, что это „Правый сектор“, однако пока точных данных на этот счет у нас нет“, – сказал собеседник агентства.
„Кроме того, у нас есть данные о стягивании артиллерии к Славянску, в частности, об оборудовании позиции для стрельбы из установки залпового огня „Град“, – сказал представитель сил самообороны.

 

Андреевка под прицелом

Украинские силовики, участвующие в карательной операции на востоке страны, обстреляли из минометов блокпост народного ополчения в селе Андреевка вблизи города Славянск

 

Украјинске снаге безбедности опколиле Славјанск спречавају цивиле да напусте град

У окружењу Славјанска, украјинске снаге безбедности не дозвољавају цивилима да напусте град, пуцајући на њихове аутомобиле и друга возила.

„Град је опкољен, а цивили нису пуштени. Недавно је породица са малим дјететом покушала да га остави личним аутомобилом, али је на њега отворена ватра, усљед чега су најмање двије особе погинуле“, рекао је. рекао је представник милиције.
Према његовим речима, на пунктовима широм града појавили су се „неидентификовани људи у црним униформама”. Можемо претпоставити да је реч о Десном сектору, али о томе још немамо тачне податке“, рекао је саговорник агенције.
„Поред тога, имамо информације о повлачењу артиљерије до Славјанска, посебно о опремању положаја за гађање из вишецевног ракетног бацача „Град“, рекао је представник снага самоодбране.

Андреевка на нишану

Украјинске снаге безбедности које учествују у казненој операцији на истоку земље гађале су из минобацача пункт народне милиције у селу Андрејевка код града Славјанска.

други догађаји

12 априла 2014

Присталице федерализације заузеле су административне зграде у три града Доњецке области – Славјанску, Красном Лиману и Краматорску. У Славјанску су демонстранти заузели градско веће, регионалну полицију

13 априла 2014

ВИШЕ ОД 1.000 ЉУДИ ДОШЛО ЈЕ НА МИТИНГ У СЛАВЈАНСКУ У ЗНАК ПОДРШКЕ ФЕДЕРАЛИЗАЦИЈИ УКРАЈИНЕ У центру Славјанска више од 1.000 људи дошло је на

14 априла 2014

ВАЗДУШНО-ДЕСАНТНА БРИГАДА РАСПОРЕЂЕНА КОД СЛАВЈАНСКА ПРЕШЛА ЈЕ НА СТРАНУ НАРОДНЕ МИЛИЦИЈЕ „Вечерас смо разговарали са војском. Рекли су да подржавају народну милицију Донбаса“, рекао је Пономарјов. Пономарјов

Поделите овај догађај

Мапа бивше Украјине

Ваш превод

Са ког језика желите да преводите?
Унесите свој превод и лозинку, лозинка није обавезна