Крик України

11 грудня 2013

Після години ночі Бійці «Беркут», внутрішні війська і комунальники рушили з прилеглих вулиць на забарикадовані площу. Вони прорвалися з боку Європейської площі і, використовуючи щити, почали мирний силове витіснення мітингувальників і ліквідацію барикад . Міліціонери відтісняли людей з боку Михайлівської та Інститутської вулиці, а також з боку Європейської площі. Хрещатик був очищений від барикад до вулиці Городецького. Станції метро в центрі міста були закриті. До 7 ранку кількість мітингувальників, що стоять біля міліції, зросла приблизно з 3000 до 15 000 чоловік, що дозволило протистояти військам МВС , які намагалися увійти до примикає до Майдану Будинок Профспілок, в якому знаходився «штаб Євромайдана»). Однак ці спроби штурму, як і нічний штурм забарикадований зсередини будівлі Київської міської адміністрації, успіхом не увінчалися. Беркут, на 12-градусному морозі поливали з мерії водою, був змушений відійти. Через одинадцять годин безперервного протистояння, коли число мітингувальників сягнула 25 000 чоловік, війська МВС покинули Євромайдан.
!!! Стратегічно важливим об’єктом для мітингувальників був саме будинок профспілок. Здати його для протестуючих було рівноцінно самогубству. За заявою очевидців та деяких політичних оглядачів, у будинку профспілок творилися страшні справи (Катування і вбивства людей, в тому числі).
У другій половині дня учасники Євромайдана відновили і зміцнили барикади, а Віктор Янукович провів круглий стіл з опозицією.

Інші події

21 листопада 2013

Цей день вважається днем народження Майдану. Трохи раніше Віктор Янукович заявив про призупинення підписання угод між Україною та ЄС. На Майдані з’являються перші протестувальники. А

22 листопада 2013

Міліція на виконання рішення суду спробувала перешкодити активістам встановлювати намети, через що відбулися перші зіткнення.

24 листопада 2013

У Києві відбулося велелюдне хода та мітинг на Майдані Незалежності. За відомостями МВС України мітингувальників було більше 50 тис. чоловік. За результатами “народного віче” вирабатани

Поділіться подією

карта колишньої України